Contact Info
Tjeerd de Wijs
Raadslid & Vice-fractievoorzitter
nevenfunctie
Lid van de Agendacommissie
Lid Klankbordgroep Huisvesting Gemeentekantoren
PLV. Lid van het Presidium
Portefeuille:

Burgerparticipatie / Communicatie

Dienstverlening

Bouwzaken & Vergunningen

Infrastructuur

Ruimtelijke Ordening

Onderwijshuisvesting

Duurzaamheid & Milieu

Maak kennis:

Ik ben in de eerste plaats een betrokken trotse inwoner van Berkenwoude middenin onze mooie gemeente Krimpenerwaard. Ik heb twee zonen en ben getrouwd met Edith. Edith werkt in zorginstellingen in Bergambacht en Haastrecht. Hier wonen geeft me veel energie!

Ik ben op de tweede plaats mede eigenaar van adviesbureau KWK in Rotterdam en werk als huisvestingsadviseur in het onderwijs en in de zorg en voor gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s en ministeries. Ik help organisaties met het oplossen van vraagstukken hoe ze effectiever en gelukkiger kunnen werken, leven en leren. Ik heb vrijwilligers werk gedaan in bewonerscommissies en heb 15 jaar vakanties georganiseerd in binnen- en buitenland voor mensen met een beperking.

Ik wil mij de komende vier jaar met passie inzetten voor alle kernen binnen de gemeente Krimpenerwaard. Inwoners lenen hun identiteit aan die dorpskernen. Dat mag en moet zo blijven. Ik hou van de Krimpenerwaard, woon er acht jaar en heb geen verleden met welke dorpskern dan ook.

We moeten ons ervan bewust zijn dat we onze trots moeten behouden, maar ook onze oren en ogen open houden voor wat er in de steden om ons heen gebeurd! Ik zie veel saamhorigheid maar ook eenzaamheid bij onze senioren. Ook jongeren, die moeite hebben hun weg te vinden. Gebrekkige dienstverlening, te weinig woningen, verkeerde prioriteiten. Onze inwoners voelen zich landelijk en lokaal steeds minder gehoord of gezien. Dat moet en kan anders.

Ik wil bruggen bouwen tussen onze inwoners en verbinder zijn tussen de kernen met de gemeente. Ik denk in kansen en mogelijkheden en zoek altijd naar wat denkbaar is en niet naar wat haalbaar is! Met hart voor de stad, alert, met lef en gezond verstand, no-nonsense aanpak. Ik ben voor een stevig debat maar met respect voor ieders standpunten. In een goede sfeer. Kijk graag vooruit en niet (steeds) terug. Ik voel me thuis bij ons hechte team, dat onderdeel uitmaakt van een sterke leefbaar familie.

Ik wil bereikbaar en benaderbaar zijn en meer buiten dan binnen het gemeentehuis bezig zijn. Ik ben verschrikkelijk nieuwsgierig. In de dorpskernen mijn oor te luister leggen, wensen ophalen en oproepen om te vertellen wat de inwoners willen en vinden. Zaken en verwachtingen uitleggen. Direct contact. Luisteren naar de vraag achter de vraag. De inhoud. Initiatief nemen. Dingen voor elkaar krijgen. Met mijn poten in het veen 😉.

 

(Alle overige nevenfuncties zijn te vinden op de website van de gemeente Krimpenerwaard of klik hier)