Nieuwe politieke partij in de gemeente Krimpenerwaard

Nieuwe politieke partij in de gemeente Krimpenerwaard

Krimpenerwaard – De afgelopen maanden werd het bestuur van de partij Leefbaar Krimpen benaderd door inwoners uit de Krimpenerwaard met de vraag waarom er nog geen Leefbaar Krimpenerwaard is. De Krimpenerwaarders gaven in het gesprek aan ‘we missen een partij  met een wat meer ‘fortuynistische’ inslag, een partij van doen in plaatst van oeverloos praten, dat hebben we hier al genoeg’,  aldus de bestuursvoorzitter Van der Elst van Leefbaar Krimpenerwaard.

Een nieuwe partij, maar niet in de kinderschoenen

Leefbaar Krimpenerwaard (i.o) wil voortvarend aan de slag en heeft daarom gekozen voor een gezamenlijk bestuur met Leefbaar Krimpen. Oscar Suijk bestuurslid en raadslid van Leefbaar Krimpen is blij met deze keuze. Leefbaar Krimpen heeft sinds haar oprichting in 2001 nu reeds ruim 20 jaar ervaring in de lokale politiek en we werken al jaren samen in de regio met de andere Leefbaar partijen. Hierdoor kan Leefbaar Krimpenerwaard putten uit heel wat kennis en ervaring waardoor ze een vliegende start kan maken en meer kan betekenen voor haar inwoners.

Bestuur met sterke adviseurs

Het bestuur van Leefbaar Krimpenerwaard wordt versterkt door een mooi team aan adviseurs; Mevrouw Ans Hartnagel; oprichtster van Leefbaar Capelle (2001) thans wethouder. De heer John Janson; voormalig wethouder in Krimpen aan den IJssel. John hield zich jaren bezig met onder andere het programma Panorma Krimpenerwaard en heeft daarnaast ruim 12 jaar ervaring als raadslid. Mevrouw Kirsten Jaarsma was mede-oprichtster van de Stem van Krimpen en tevens wethouder namens deze partij. Jaarsma maakte onlangs haar overstap bekend naar Leefbaar Krimpen en zal zich ook inzetten voor Leefbaar Krimpenerwaard.

Verkiezingsprogramma

De Krimpenerwaard heeft voor de komende jaren vele uitdagingen, zoals de woningbouw (wonen), energietransitie, verduurzaming, bereikbaarheid, openbaar vervoer, behoud van voorzieningen, veiligheid, vergrijzing, bodemdaling, natuurbeleid, evenementenbeleid, gemeentelijke lasten, buurtvoorzieningen, dienstverlening van de gemeente, openingstijden winkels en horeca en werkgelegenheid om er maar een paar te noemen.  Met elkaar gaan we de standpunten en onze koers bepalen.

Doe mee, sluit je aan!

Voorzitter Van der Elst: ‘We zoeken nog heel veel inwoners woonachtig in het mooie Krimpenerwaard die mee willen doen met onze nieuwe partij. In welke rol bepaal je natuurlijk zelf; van fractieondersteuner, burgerlid tot raadslid. We willen een ander geluid laten horen, maar vooral doen in de Krimpenerwaard.

Sluit je nu aan. Wij hebben er zin in!

Wil je meer weten Jeffrey.vanderelst@leefbaarkrimpenerwaard.nl

telefoon: 0613765710 of kijk op onze website www.leefbaarkrimpenerwaard.nl